Ugens udgivelse: Convex Industries – Zero Point One

Image

I denne uge flygter vi fra efteråssolskinnet udenfor og finder ind til tækknoens mørke lagerbygning. Den første EP fra Jon Convex‘ label Convex Industries byder os inden for i kulden til alt fra 4/4 industrial techno til underspillet, løb-på-stedet-electro.

Labelboss Jon lægger sammen med Jimmy Edgar ud med “Move”, som giver indtryk af en intro, der aldrig slutter: “Jon, hvor er droppet?” Spoiler alert: Det kommer aldrig.

Til gengæld får man et dronende, dræbende loop, bestående af en shaker og en hoppende, let forvrænget skudsalve af kickdrums samt en højpitchet synthlinie og en altoverdøvende ride. Nådesløst.

Der er masser at komme efter for folk med hang til electro-inspiration og rustikke, lydbilleder. Vi får blandt andet Wraetlics “Incapacity Benefit”: Gentagende vocalsamples akkompagneret af et insisterende clap, tørre hi-hats og et underspillet synth-tema. Herfra træder vi for alvor ind i den forladte lagerbygning med minimalistiske tækknotrampere på de følgende numre. Så giver Sei A os et bud på, hvordan techno lyder på planeten Xorgatron31012 på “Menchy”, som byder på laserlyde og shuffly percussion oven på en psy-trance-værdig kickdrum. Lås døren, når du hører det. Til slut kommer vi lidt ud af mørket med J.Tijns “Rough Edge”. Man kommer hurtigt til at nikke i takt med det let sidechainede, knastørre beat, der udvikler sig til en rullende funkmaskine med synthstabs og vibrerende strings. Det er EP’ens hit, hvis man da kan bruge ordet “hit” om noget af det, vi får serveret her.

Glæd dig til mere Convex.