Ugens udgivelse: Black Milk – No Poison No Paradise

Black Milk - No Poison No ParadiseDenne uge udkom Black Milks nye album med den skrækkelige titel No Poison No Paradise. Men det er så også det eneste dårlige at sige om det album.

Producer/MCen har begået en plade der i alle henseender handler om hans hjemby Detroit. Produktionerne trækker på byens musikalske traditioner, lige fra jazz over motown til techno. De flyder let fra at minde om en soulet J Dilla lyd, til en mere gritty better-than-Yeezus-Kanye sound – ofte i en eklektisk blanding der perfekt understreger Black Milks tight flow.

Første singlen er et dobbeltnummer der bevæger sig fra et uptempo jazzy ride beat, ”Sunday’s Best”, til ”Monday’s Worst”, som er det mest soulfyldte hiphop jeg har hørt i årevis, med det dybe hook ”It’s never too late to get your values straight”. Teksten og budskabet leder tankerne hen på den nylige filmatisering af en tragisk nedskydning af en ung sort fyr i Oakland, Fruitvale Station.

No Poison No Paradise er storytelling rap, men helt anderledes end Deltron 3030s Event 2 som jeg skrev om i forrige uge. Pladen handler om Black Milks alterego Sonny som vokser op i Detroits hårde gademiljø og prøver at komme væk via sit musikalske talent.

NPNP er uden tvivl Black Milks bedste plade til dato, og indtil videre også årets bedste hiphopudgivelse i mine ører. Albummets 13 numre holder sig på den korte side af 45 minutter, hvilket betyder man aldrig når at få for meget, men i stedet savner bare en lille smule mere, og ender med at høre det hele igen. Og det vel det bedste vi kan håbe på når vi hører en ny plade?

Lyt til “Sunday’s Best”/”Monday’s Worst” og se videoen her:

2 thoughts on “Ugens udgivelse: Black Milk – No Poison No Paradise

  1. Pingback: Kalender for oktober | Sort Snak & Tækkno

  2. Pingback: Kalender for november | Sort Snak & Tækkno

Der er lukket for kommentarer.