(Sidste uges) Ugens udgivelse: DJ Format & Phill Most Chill – The Foremost

DJ Format & Phill Most chill - The ForemostDJ Format har i årevis bedåret undergrunden med funky sample-based hiphop og prominente gæsterappere som Chali 2na og Akil fra Jurassic 5. På hans nye plade teamer han op med Phill Most Chill, som i tidens løb er bedre kendt som hiphopskribent og mixtapeudgiver end rapper, og det er en skam.

Phill Most Chills flow og imponerende speed passer perfekt til Formats beats, som altid kræver at samarbejdende MCs holder tungen lige i munden.

Phill Most Chill er en legende i pladesamler miljøet, og det skinner igennem på tracket ”Diggin’ For A Livin’”, som handler om lige præcis det. I bedste ”Ten Crack Commandments”-stil forklarer Phill hvordan man tjener dagen til vejen ved at samle plader og undgår hustlers på plademesser. Et charmerende lille track, hvor DJ Formats produktion understreger temaet med nogle lækre samples fra deres enorme respektive samlinger.

The Foremost bliver ikke nomineret til en grammy, og får ikke spilletid på P3, men det burde ikke afholde dig fra at give det et gennemlyt. Det er en plade til dem der altid har elsket hiphop, og som synes det er sjovt at lave sample checklists når de hører musik. En plade for nørderne. Og det er svært at sidde stille når man hører den.

Herunder kan i høre/se en lille teaser til pladen: