Ugens udgivelse: Dusky – Careless EP

 

Image

Når et nummer, der er rubriceret under “deep house”, ligger nummer et på Beatports top10-liste, ved man, man har med et hit at gøre. I en tid med drum’n’bass-drops, popnummer-dubstep-bridges og arty farty basslines ud over det hele er det forfriskende så lidt bullshit, Careless indeholder. En bassline, der kunne have været fra 90’erne, slikker øregangene. Et vocal-loop, der også kunne have været fra 90’erne, giver dig lidt sing-a-long-quality. Bare lidt. Produktionskvaliteten er det eneste, der afslører tidsalderen. Uden at være så tight, at der ikke er luft til the sexy, hvilket nutidens ultra-sidechainede, over-EQ’ede produktioner ellers ofte lider under. Lidt swing, lidt tamburin, en subtil klokkesynth og en string der titter frem på overgangene. Du kan næsten for din indre næse lugte sveden blandet med parfume, sprut og røg og for dit indre øje se et dansegulv i slow-motion og stroboskop. As God intended.

Der er faktisk ikke så meget mere at sige om nummeret, som er as straight as they come. Et hit. Intet mere, intet mindre. Du får lige så lidt bullshit på resten af Careless EP’en. Solide grooves og ikke rigtig andet. Udgivelsen kan næsten siges at være indrammet af det første og det sidste nummer, som begge giver dig det karakteristiske vocal-loop, med rent flowbårede numre i midten. Den afsluttende “Words Later On” ligner da også Careless for sit dansegulvspotentiale, men der er en grund til, EP’en er opkaldt efter det første nummer: