Ugens udgivelse: Denmark Vessey – Cult Classic

Yo. Undskyld der har været langt mellem indlæggene de sidste uger. Chalk it up to hiphoptid.

denmark-vessey-cult-classicI sidste uge udgav Detroitrapper Denmark Vessey pladen Cult Classic. Pladen er produceret af Chicago produceren Scud One, og er udgivet på Dirty Science.

Denmark Vessey er normalt selv producer, men har altså på Cult Classic overgivet lydsiden til Scud One – med stor succes. Pladen er præget af stærke jazzindflydelser og blaxploitation sound. Og Denmarks flow tillader også at instrumentalerne får luft og tid til udvikle sig. Partnerskabet er således vellykket.

Denmark Vesseys tekster på Cult Classic centrerer sig omkring religiøse ledere, og hvordan de forfører folk, med referencer til bl.a. Jim Jones fra Jonestown. I løbet af pladen overtager hans alterego Yessev, en dommedagskultleder, også teksterne. Men når det ikke er så dystert er Vesseys rim legende lette og enormt komplekse på samme tid, som på ”HoeininDaGaddaDaVida”:

Et lækkert jazzy nummer om hvordan Adam var en pimp der blev træt af sin ho Lilith, og droppede hende til fordel for Eve:

”Getting money, trickin’ Eve off/
I put a jimmy on and then she took a leaf off”

Cult Classic er ikke et perfekt album, og kunne måske godt have været ti minutter kortere for at sikre kvaliteten, men omvendt er det til pladens fordel at beatsne får tid og ikke bliver stresset. Tematisk er det en plade der virker meget bedre end Kanyes Yeezus, men det er måske også bare fordi jeg aldrig bliver træt af en smule Kanye Kardashian-bashing.

Man kan streame hele Cult Classic på Scud Ones soundcloudprofil:

2 thoughts on “Ugens udgivelse: Denmark Vessey – Cult Classic

  1. Pingback: Kalender for november | Sort Snak & Tækkno

  2. Pingback: Kalender: april 2014 | Sort Snak & Tækkno

Der er lukket for kommentarer.