Tækkno | Ugens udgivelse: Brolin – Flags

Brolin

Man har bare at være sej og/eller på flugt fra myndighederne, hvis man går med maske. Am i right? Well, lad os høre ad…
Efter et par lidt skramlende numre, herunder et, der ved første gennemlyt i vores overproducerende tidsalder lyder decidedly halvfærdigt, begynder der at ske noget. En fantastisk stump af dialog fra en engelsk 80’er komedie bliver startskuddet til dette mixtapes stærkeste nummer. Manden med masken giver på slaget 6 minutter og 17 sekunder lytteren et stab i solar plexus; et sneaky dybt beat (kan kun nydes på ordentlige høretelefoner og/eller anlæg – screw you computerhøjttalere/hvide Apple-in-ear-larmeledninger). Som et rigtigt clubhit, men hvor der er skruet ned for beats per minute, og al fjolleriet er væk. Slut med recycled Calvin Harris-percussion. Slut med “the floor, want some more/girl, be a part of my world/dummelum-dum-dum”-tekster. Lækkerhed i stedet. This. Is. Awesome.

Aner ikke, hvad damen synger, men jeg er vild med, at hun gør det. Og det er så herfra, vi stikker rigtigt af. Tænk Idioteque uden akkorder, kun et nådesløst clap og folk, der tale-synger små passager på hypnotiserende manér. Stemmemanipulation til UG med slange og 12-taller. Then: Ambiente reverb-fyldte lydlandskaber. Noget, der lyder som en ballade, der møder et rockband, der har klippet instrumenterne i stykker og sat dem sammen igen inde i en computer. Der, hvor synthmanden bor. Men bare rolig, der er også et hit. Det hedder “You”, og det er som sirup i ørerne. “Believe in you, in me, in good times, in sunshine, in health”. Need I say more?

Tankerne går hurtigt til det Nokia-reklame-ødelagte Totally Enormous Extinct Dinosaurs-hit Garden. Men her er det en mere funky, mere sexet version. Beatet ruller, snarere end hopper. Jeg ser pludselig Brolins maske i et andet, mere løssluppent og let lys. Hør selv, hvilken type, du mener, har lavet “You”: