Tækknomusen på spil igen

Deadmau5Havde I glemt Deadmau5? Shame on you. Nå, for omkring en uge siden udgav Richie Hawtin der første nummer gennem PLUS8 i omkring 2 år – nummeret Sunspot (White Space Conflict) af den ukendte kunstner, testpilot.

Han sagde dog også, at det var “another skinny white kid”, der havde produceret det dronende, minimalistiske tækknotrack. Gætterierne kunne begynde – var det mon Joel Zimmerman AKA Deadmau5, som jo rent faktisk er en tynd, hvid dreng? Jamen naturligvis.

Inthemix fik chancen for at spørge Deadmau5 om sin nye musikalske retning. Han skuffede ikke med sit svar:

“I was just trying something different. I kind of knew that if I put it out under an alias it would be fuckin’ five minutes before people figured out it was me. I mean, EDM all sounds the same to me. But with techno – minimal techno, or heavy techno, or neo-progressive techno – fuck, it’s all techno! Goddamn. You know what I mean? It’s got a kick every 4/4, so everything in that realm I’m cool with.”

Ehm…sure, Mr. Zimmerman.

Deadmau5 er ikke for alle, og det er forståeligt nok, for han opfører sig tit forkælet og fucking ligeglad. Men manden kan noget med at trykke på knapper – ellers udgiver man ikke Faxing Berlin / Jaded (ja, jeg faldt lige så meget i svime som alle andre dengang). Så er spørgsmålet bare, om han kan genfinde den magi i dn mnml vrdn, som Hawtin regerer.

Oh, her er nummeret, forresten. Har du hørt miminal før, ved du, hvad der kommer: