Tækkno | Ugens udgivelse: Max Cooper – Human

FLDSV001-Max-Cooper-Human-Cover-750Hey. Tækknoface. Kan du godt lide Sigur Rós og Jon Hopkins? Max Cooper siger selv, han er inspireret af dem. Og det kan man faktisk godt høre. Og så er han ph.d. i noget, der hedder computational biologi:

INSPIRED BY SCIENCE™

Anyway…Kære Max har forsøgt sig i en svær disciplin: Du producerer musik til klubben, og det går godt, men nu vil du lave en langspiller, og derfor vover du dig ud i en håndfuld…

Artsy fartsy tracks
Mange vil klassificere alt uden et 4-to-the-floor-beat som “artsy fartsy”, men det er trods alt lidt for bredt; Skrillex? Artsy? Nej, vel? Alligevel ender de mere floaty numre med at være de mest artsy fartsy på dette album. Det kan sådan set være fint, men udfordringen er altid: Lykkes det at ramme numre, hvor ambitionerne ikke clasher for meget med spidskompetencen, som i dette tilfælde er VIDENSKABELIG CLUBBING, remember?

Når det lykkes nogenlunde lyder det for eksempel sådan her, på singlen “Adrift” med Kathrin deBoer på vokalen. I de bedste øjeblikke Apparat-esque. Når det lykkes godt, lyder det sådan. Når det lykkes rigtig godt, lyder det sådan her, hvor Max Cooper med “Seething” leverer en vaskeægte progressiv breakbeatoplevelse:

Nå, men der er selvfølgelig også en anden type numre på albummet…

kidswant
Man kan godt høre, at Max er bedst hjemme, når nummeret siger 1, 2, 3, 4. Som for eksempel på Supine, hvor hans sans for klubbens dunkende hjerterytme bliver kombineret med hans melodiske ambitioner på ph.d.-niveau og de to ting mødes lige i midten i en smuk symbiose. Smooth. På Impacts smider Max fløjlshandskerne og overfalder ørerne med et nådesløst og minimalistisk arrangement: Lyder lidt som real-life optagelser fra en fabrik. En ravefabrik:

Alt i alt slipper Max Cooper rimelig helskindet fra denne plade. Selvom det nok stadig er en af dem, hvor en håndfuld af numrene med stor risiko går i glemmebogen. Hvis du har det sådan med pladen opfordrer jeg dig til gengæld til at tjekke Coopers bagkatalog ud. Manden kan godt lave beats.

Max Cooper
Human
10.03.2014, Fields