Hiphop | Ugens udgivelse: LE1F – Hey EP

Le1f-HeyDu kender måske bedst LE1F (som i ’life’, ikke ’Leif’) som det forskruede sind der producerede Das Racists break out-hit ”Combination Pizza Hut and Taco Bell”, men han har igennem de sidste par år udgivet et par mixtapes som hovedsagligt er fløjet under radaren. Nu har han så udgivet en lille EP som skaber buzz i blogosphæren (læs: Pitchfork).

LE1F er noget så sjældent som en ude-af-skabet homoseksuel rapper, og tekstuniverset på Hey indeholder da også mere eller mindre åbenlyse referencer til hans homoseksualitet, som her på åbningstracket ”Hey”:

”I’m a pretty nigger / I’m a sphinx, I’m a forest nymph”

og:

”Niggers looking thirsty, go open”

Men først og fremmest er Hey fem stærke clubtracks der dels minder om Das Racists lalleglade sound, dels flirter med technolyden af UK grime, og dels udfordrer de måske mest homofobiske rapperes turf med masser af dirty south trommer.

LE1Fs flow og stemme minder i øjeblik om Del Tha Funky Homosapien, men for det meste er det bare en slags spacerap jeg ikke rigtig har hørt før. Og det er jo meget fedt.

Spil ”Boom” for dine venner i aften, og se om de kan lade være med at danse, bare en lille smule: