Tækkno | Ugens udgivelse: Goldfrapp – Thea (Remixes)

 

GoldfrappEditGoldfrapp har lavet dejlig, elektronisk infused musik i et godt stykke tid nu. De kom så med albummet “Tales of Us” i september sidste år. Men som en ægte tækkno-elsker fokuserer jeg naturligvis på den remix EP, der lige er kommet ud i mandags, hvor forskellige producere har leget med nummeret “Thea”.

 

 

 

Jeg vil lige runde originalen først, og derefter får du en gennemgang af hvert remix i rækkefølge efter, hvor højt energiniveauet er.

 


Originalen

En shaker driver det dovne, tunge beat fremad. Alisons silkebløde stemme opvejer det tunge indtryk, og så er hun akkompagneret af en let violin-ish synth. Vokalen er den klokkeklare stjerne i arrangementet, og det undrer derfor ikke, at der er lavet nogle gode remixes med udgangspunkt i den; den egner sig simpelthen perfekt. Apropos de remixes…

Blood Diamonds Remix
Energiniveau: Chill

Du ligger på stranden et varmt sted med en drink, hvor der er en paraply i. Ellers flyver du måske ud over det store, vide Stillehav. Der er fuld smæk på vokaldreven, feel-good, floating, klaverkrydret sommerhouse her.

RedTop Remix
Energiniveau: Head-bopping
Prog vender tilbage! Den glemte genre inden for tækknoens verden titter sit hoved frem her, komplet med den kontinuerlige synth på basslinen, en repetitiv og en minimalt udviklende arpeggio. Ellers kender vi det jo: stille og roligt bygge og bygge, trække lidt fra, lægge lidt til, mens energiniveauet holdes stabilt (ingen breakdowns, how crazy is that).

Twin Shadow Remix
Energiniveau: Lækkerfuld dansen
Du ved, sådan man danser, når man er lækkerfuld. Gerne lidt Mick Jagger-inspireret og laid-back. Mens man, helst med solbriller på indendørs, synger sjælfuldt med på teksten med sin bedste falset  og tager en slurk af sin Espresso Martini, når man kommer til den del, hvor man ikke længere kan synge med. Twin Shadow pensler følelserne mere ud end i originalen, men komponerer samtidig et stærkt flow, der i kraft af en tør, dragged-out hi-hat og et par subtile bongotrommer hele tiden driver nummeret fremad. Mit personlige yndlingsremix i denne pakke.

Bonusinfo
Hvis du ikke kender Twin Shadow i forvejen, så ser han for det første sådan her ud:

twin_shadow_old_love_new_love1

For det andet laver han nogle lækre numre, så jeg vil anbefale dig at tjekke ham ud. Personlige favorit er Five Seconds (mega video, to boot). Ellers kan du jo lytte lidt på hans Soundcloud.

WAWA Hungry Moon Mix
Energiniveau: Pluk de æbler
Bang, bang, bang. Her er du på den mørke, mørke club og hæmninger er for tabere. Nummeret er stort set én stor bassline og ikke meget andet. Der er selvfølgelig Alisons vokal, men den virker næsten som krydderi på hovedretten i dette nummer. Lidt sjovt får vi en synth, der vækker mindelser om Medinas monsterhit “Kun For Mig”. Her synger Medina så bare heldigvis ikke. Og det spiller. Virkelig. Runner-up til Twin Shadow-remixet i min bog.