Hiphop | Ugens udgivelse: Pharoahe Monch – P.T.S.D. (Post Traumatic Stress Disorder)

Pharoahe Monch - PTSDDer findes ingen hiphop fans i verden der kan stå stille når Troy Jamerson a.k.a. Pharoahe Monchs ”Simon Says” kommer på. Og Søndermarken var også helt oppe at ringe da Queens rapperen besøgte Vanguard Festival sidste år.

Der er gået tre år siden Pharoahe Monch sidst udgav et album, men det er jo intet i mod de 4 og 8 år der tidligere er gået mellem hans udgivelser. Den lange ventetid betyder dog at Monch som sædvanlig leverer et gennemarbejdet produkt.

P.T.S.D. er måske Pharoahe Monchs mest sammenhængende udgivelse til dato, med psykisk sygdom som det gennemgående tema.

Pladen er solidt produceret, men vokalen er naturligvis i fokus – andet ville være mærkeligt med så helstøbt en rapper som Pharoahe Monch. Allerede fra første track bliver man suget ind i Jamersons univers, på det nærmest hypnotiske ”Time2”:

PTSD er en plade der næsten lyder bedst i hovedtelefoner, fordi du så kan få lov at høre Pharoahe Monchs introverte tekstunivers alene. Men der er da også en enkelt banger eller to at finde, for eksempel ”Damage”, som vi også fik lov at høre på Vanguard sidste år:

PTSD tackler Pharoahe Monch nogle issues som mange rappere måske ikke tør af frygt for at blive stigmatiseret i miljøet – men Pharoahe Monch har aldrig været typen der gav en fuck for hvad andre tænker. Og det kommer os til gode, fordi PTSD er et vellykket album, der med sine rige tekster og Pharoahe Monchs perfekte levering tvinger en til at lytte efter.