Hiphop | Ugens udgivelse: 2 stks fra The Cool Kids

Chuck Inglish - ConvertiblesDet er ved at være nogle år siden at vi blev lidt skuffede over det uforløste potentiale i Midwest duoen The Cool Kids, efter de havde holdt gang i vores fester i et helt år med de to mixtapes The Bake Sale EP og That’s Stupid, og siden droppede helt af radaren. Men i løbet af den sidste måned er både Mikey Rocks og Chuck Inglish dukket op igen for alvor.

Mikey Rocks brækker det ned med sit Atlanta-flow (han er egentlig fra Illinois) på første single fra Freddie Gibbs’ nye projekt med dj.Fresh, The Worlds Freshest – en serie der tidligere har fået besøg af fx Raekwon the Chef. Tracket hedder ”I Wanna Do It”, og det dybe, dybe bass beat kombineret med det housede vocalsample og Jazzy Jeff-”Summertime”-lyden forvirrer mig lige nok til at jeg ikke ved om jeg vil bounce, snave eller ryge pot når jeg hører det:

Mikeys partner in crime, Chuck Inglish, har samtidig lige udgivet sit debutalbum, Convertibles.

Pladens 13 tracks er produceret i samarbejde med Incubus’ guitarist Mike Einziger (WHAAAAT?), og sporter guest verses af selvfølgelig Mikey Rocks, men også Action Bronson, Chance The Rapper, og albumaktuelle Chromeo. Chuck Inglish er ikke en lyrisk ekvilibrist, men han er sjov og solid.

Pladens to åbnere, ”Elevators” og ”Swervin’” er klassiske posse cuts på henholdsvis et run-of-the-mill West Coast beat og et dirty South-ditto, og bidrager som sådan ikke med noget særligt, men derefter bliver det mere interessant. Chromeo gæster ”Legs”, som er mere 70er funk-disco end hiphop, men Chuck Inglish groover glædeligt med med vers om lækre piger der danser. High brow-hiphop er det ikke – og who cares.

Pladens banger er nok det næsten Soulja Boy-esque ”Came Thru/Easily” med Ab-Soul og Mac Miller:

Ab-Soul er skarp som altid, og Mac Miller er faktisk fed, utroligt nok.

Priserne for Convertibles’ fedeste beat og mest corny hook går begge til ”Attitude” med BJ the Chicago Kid på flødemic:

Alt i alt er Convertibles et formfuldendt album, som du kan lytte til hele sommeren, men det er dog nok også glemt næste år.

One thought on “Hiphop | Ugens udgivelse: 2 stks fra The Cool Kids

  1. Pingback: Hiphop| DJ.Fresh og Freddie Gibbs til din lørdag | Bas & Trommer

Der er lukket for kommentarer.