Tækkno | Ugens udgivelse: Owen Pallett – In Conflict

OwenPallett-InConflict_zpsd965caf1

Forestil dig James Blake, men som canadier, der spiller violin – måske er det derfor, ugens udgivelse ofte lyder mere organisk end Blakes knivskarpe, elektronisk klingende, vakuummer af beats. Ham her har lavet soundtrack til Her sammen med Win Butler. Han har samarbejdet med Brian Eno om det nyeste album. Han hedder Owen Pallett og det hedder In Conflict.

 

Det er fandens følsomt (som Blake), men samtidig energisk, pakket med power, ikke mindst på et nummer som “Song for Five & Six”.

I momenter bliver man i tvivl om, hvilken genre man hører, som på “The Riverbed”, hvor vi bliver kastet ud i noget lignende et arrangement for et symfoniorkester og et indierocknummer. Har ikke hørt albummet igennem mange gange, men her er en tidlig favorit, det er helt sikkert:

Det måske mest opløftende nummer på hele pladen hedder “On A Path”. Her får vi igen violinen at føle. Beatet er aldrig center stage, men bruges kun til at accentuere vokalen og harmonierne.

Ja, man bliver helt i tvivl, om det overhovedet kan kaldes tækkno. Det er dog under alle omstændigheder et af de mere spændende album, jeg er stødt på i år.