Hiphop | 50 Cent gider ikke rappe mere

Nu er du nok kommet dig over sidste uges Distortion, og hvor fedt Todd Terje var.

Så er det på tide jeg lige fortæller dig hvorfor 50 Cents nye plade, Animal Ambition, IKKE blev ugens udgivelse i sidste uge.

Først og fremmest virker det som om fiddys indstilling til det at lave musik er “if it aint broke, don’t fix it”. Og det er egentlig også meget fint – bare ikke når referencerammen er et album fra 2003. Get Rich var en fænomenal debut, men det lyder altså ikke nyskabende længere. Som eksempel på fiddys uopfindsomhed kan nævnes at han flere gange vender tilbage til head/bread rimet. Og for dem der ikke kan huske det, så kommer det oprindeligt fra “P.I.M.P”:

I ain’t that nigga trying to holla cause I want some head
I’m that nigga trying to holla cause I want some bread

Det er så hvad det er. Men produktionerne på Animal Ambition er røvsyge og netop helt uden dyrisk ambition, og selvom 50 Cents flow er fedt som altid er hans tekster mere uinteressante end nogensinde. De drejer sig konstant om at han er mere interesseret i penge end damer, og at hans rivaler er kommet til at bytte rundt på deres ambitioner. Så snav da Puff Daddy already, hvis det er det du vil have.

Derudover vil Kidd Kidd, som er med på et par tracks, bare gerne være Lil Wayne, men det er han slet, slet ikke. Cut it out.

Vi har i et stykke tid vidst at 50 Cent var mere interesseret i at være en business-fyr end en musiker, og more power to him, men så stå da ved det, og lad være med at spilde min tid.

Hvis Animal Ambition var blevet udgivet som et mixtape i 2004 var det blevet ignoreret. Jeg ved slet ikke hvad vi skal gøre ved det som album i 2014.