Tanker (og tømmermænd) fra Roskilde Festival 2014

World's Fair på Roskilde Festival 2014

Der var mange skuffede miner blandt hiphop-folket da først Drake og siden Chance the Rapper aflyste deres koncerter på årets Roskilde Festival. Når det så er sagt synes jeg hellere vi skal beskæftige os med nogle af de hiphop-shows vi faktisk fik lov at se.

Big Boi og Andre 3000 fra OutKast var vel nok årets helt store hiphop-booking, og på trods af den lidt ærgelige placering som åbningskoncerten på Orange, skuffede super-rapperne fra Atlanta på ingen måde. At Big Boi er en af verdens skarpeste mc’er, og at Andre 3000 er verdens nok mest charmerende, var der ingen tvivl om, da OutKast leverede deres lidt over 20 track lange setlist, som inkluderede superhits som “Roses” og “Ms. Jackson”, samt fan-favoritter som “Int’l Player’s Anthem” og “So Fresh, So Clean”. Lyden på Orange er blevet markant bedre i løbet af de seneste år, og det var rart til denne ellers bastunge koncert. Og så skal det lige siges at valget af “B.O.B.” som åbningsnummer var nok til at få min partner her på bloggen til at gå helt amok på en stor-forstuvet fod. Godt gået.

En anden topscorer på hiphop-programmet var selvfølgelig indie-darlings Dilated Peoples, som tilfredsstillede alle nørderne med en setliste der inkluderede en stribe hits på Alchemist- og Preem-produktioner, og sluttede af med en kanon version af “Worst comes to Worst”, dedikeret til the King of Monotone, GURU.

For mig var festivalens hiphop-højdepunkt dog undertippede World’s Fair, som med den frygtede lørdag-kl-13 booking på Apollo stadig formåede at starte en middagsfest foran et ellers i starten lidt trægt publikum. Det syv mand store kollektiv fra Queens var super tændte, og drog fordel af den samme dynamik som Wu-Tang altid har, som netop er en række dygtige mc’er der komplimenterer hinanden kanon. Bravo. Det var bare ærgeligt at vi ikke kunne have fået den koncert midt om natten i stedet.