Seinabo Sey: Lad os høre mere

1. august kl. 13.00
Sun Ra Stage
Vanguard Festival 2014

Seinabo4/5 stjerner

Jeg skrev i optakten, at Seinabo Sey i bedste fald kunne leve op til hypen omkring hendes navn. Det lykkedes langt hen ad vejen.

Seinabos koncert var ubarmhjertigt placeret før de fleste har fået fri fra arbejde. 7 minutter før, koncerten var sat til at begynde, var der da også blot en eller to tilhørere at se på hele publikumsområdet. Der gik dog ikke mange minutter, før det blev til mange flere, da folk opfangede hendes kraftfulde stemme på tværs af festivalpladsen.

Der blev lagt blidt ud; fyldt med soul-vibes fik vi at vide: “You’ll never regret it” – måske et nummer, vi får at høre, når hendes plade kommer senere i år? Allerede på det andet nummer steg energi- og synthniveauet, og vi fik endda pistolskud samt ordene “pistols at dawn”. Man fristes til at sige, at Vanguard nu for alvor var skudt i gang. En Minimoog-brummende bassline dannede bunden, hvorpå Seinabos stemme selvsikkert og tydeligt nåede publikum helt ned i maverne. Lyden gik krystalklart igennem og gav således bandet, men især den store stemme, optimale betingelser. Således også, da det blev tid til et af de mere dansable numre, “Words”, hvor det for første gang bliver helt tydeligt, at vi også får fængende popmusik at høre.

Med det stramme program såvel som Seys begrænsede bagkatalog nåede vi præcis fem numre ind i koncerten, før det var tid til hits. Selvom der indtil da slet ikke havde manglet energi: Hverken hos publikum, bandet eller Seinabo, som konstant storsmilende, og hen mod slutningen også smådansende, gjorde hvad hun kunne for at løfte et klokken 13 på en hverdag-publikum. Det lykkedes især da den pumpende “Hard Time” vækkede genkendelse. Den gambianskfødte svensker med de store øreringe lød af utroligt meget, mens hun fortsat så fuldstændig ubesværet ud. Hun satte til sidst trumf på med, ja, you guessed it, “Younger”, hvor marchtrommerne og resten af livebandet gav nummeret det ekstra punch, der netop løftede det ud over Sun Ra Stage og ud i solen.

Lidt ærgerligt, at der ikke var mere tid til at lære Seinabo Sey at kende. Det var, som om hun måtte gå af, da hun for alvor var gået på. Den smagsprøve, hun gav på sit talent, var dog så overbevisende, at jeg godt tør erklære hypen velfortjent indtil videre.

2 thoughts on “Seinabo Sey: Lad os høre mere

  1. Pingback: Large Professor & Lord Finesse: Sløvt med solidt | Bas & Trommer

  2. Pingback: Large Professor & Lord Finesse: Sløvt men solidt | Bas & Trommer

Der er lukket for kommentarer.