Large Professor & Lord Finesse: Sløvt men solidt

2. august kl. 14.45
Sun Ra Stage
Vanguard Festival 2014

3/5 stjerner

Efter en fredag på Vanguard med en mindeværdig koncert med George Clinton etc., en knap så mindeværdig koncert med Little Dragon og en kort men lovende koncert med Seinabo Sey startede old-school-hiphop-festen for alvor med en dobbelt-koncert med NYC-koryfæerne Large Professor og Lord Finesse.

De to producer-MCs havde i dagens anledning allieret sig med X-Ecutioners-DJen Boogie Blind, som i vanlig hiphop-tidsspilde-stil med en hurtigt mixet hitparade af hiphopklassikere fik vækket det stadig lidt søvnige publikum (selvfølgelig bortset fra dem der var stået ‘tidligt’ op for at oplevet R.A. The Rugged Mans aggressive Philly-style Vinnie Paz hiphop).

Inden længe kom de to legender dog på scenen, og Lord Finesse sparkede gang i festen med ”Praise The Lord” fra D.I.T.C.-klassikeren Return of the Funky Man, og ikke et øje var tørt. Lord Finesse var i topform, og hans flow var skarpt som nogensinde. Det samme kunne dog ikke siges om Large Professor, som startede koncerten sløvt og rodet, hvilket kostede lidt på kemi-siden mellem de to.

På trods af den lidt sløve start kom Large Professor dog godt igen på det gamle Main Source track ”Just Hangin’ Out”, og siden da begyndte de to at ramme hinanden bedre. Det hele kulminerede da også da de to i fællesskab leverede deres måske største hits hen imod slutningen af sættet: Lord Finesses ”Funky Technician” på et sample fra James Browns ”The Boss” og Large Professors ”Ijustwannachill”.

Koncerten illustrerede meget godt både det gode og det slette ved at gå til koncert med et par aldrende rappere: Skillsne er blevet finpudset over lang tid, og hitsne bliver altid leveret præcis som man havde håbet. Omvendt er noget af sulten ofte blevet stillet, og derfor skal der gerne lidt tid til at få gang i de aldrende knogler.

Large Professor & Lord Finesse var en perfekt start på resten af hiphop-dagen som udelukkende bød på acts der først kom på scenen for over 20 år siden.