Method Man & Redman: Endelig fest

2. august kl. 19.25

Sun Ra Stage

Vanguard Festival 2014

4/5 stjerner

Selvom The Roots generelt har været omtalt som årets hovednavn på Vanguard, så det bestemt ikke sådan ud da Method Man & Redman skulle til at gå på scenen: Søndermarken var fuld af Killer Beez t-shirts og præmature W-håndtegn.

At vi to år i træk skulle få lov at opleve både Method Man og ”M.E.T.H.O.D. Man” i København var der nok ikke nogen der havde troet for bare 18 måneder siden. Men da den sædvanlige roll-call intro gik i gang i lørdags opgav jeg alle ideer om at tage noter til denne koncert, og overgav mig fuldt ud til Meth & Red.

Kemien mellem de to er muligvis en af de bedste i hiphop, og også i Søndermarken komplimenterede deres stemmer og flows hinanden perfekt. Det viste de ved problemfrit at skifte mellem både deres respektive solo-tracks som ”Pick it up” og ”Fall out” og deres fælles udskejelser.

Vi fik således både ”How High” (som markerede først gang den dag vi fik den velkendte Cutty Ranks’ linie om ”Six millions ways to die”) og ”Part 2”, og jeg aftalte straks med drengene at vi var nødt til at gense How High hurtigst muligt.

Da vi endelig fik ”Da Rockwilder” var aftenen skudt godt i gang, og publikum kunne stadig ikke få deres W’er ned da de bevægede sig mod fadølsboderne og Yasiin Bey (Mos Def).

Vanguard skal ikke høre noget brok her fra, hvis det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed at sætte Method Man (eller en næsten hvilken som helst Wu-rapper) på scenen på Frederiksberg.