The Pharcyde: Lidt for meget knævren

2. august kl. 17.05

Sun Ra Stage

Vanguard Festival 2014Vanguard 2014: The Pharcyde

3/5 stjerner

Selvom det var den noget amputerede version af Pharcyde i form af SlimKid3 og Bootie Brown der gæstede Vanguard og Søndermarken lørdag, var publikum helt klar på at vugge med på ægte cali-klassikere. Og efter det obligatoriske 10 minutters intro-djset, fik vi da også ”Ya Mama” fra Bizarre Ride og det J-Dilla producerede ”Drop” fra Labcabincalifornia at tænde op til.

Men selvom åbningsnumrene blev leveret med masser af energi, gik der hurtigt lidt for meget snak om pot i den, og ligesom Californiens fineste kan sløve selv den mest energiske, fik SK3 og Bootie Brown også lullet publikum lidt i søvn med deres uendelige intros og ligegyldige banter.

Publikum var dog alligevel forventningsfulde, da alle vidste at vi stadig havde hitsne til gode, og således var alle godt tændte da det velkendte Quincy Jones-sample indledte ”Passin’ me by”. Pharcydes vel nok to største hits (det andet er ”Runnin’”, hvis du er i tvivl) formåede hurtigt at få de skyer der i løbet af dagen havde hængt lidt over både festivalpladsen og publikum til at vige for solen, og således blev Californien for alvor bragt til København.

Det var ærgerligt at de to rappere ikke formåede at forvalte deres lidt begrænsede time slot bedre, da publikum bestemt var med på at høre meget mere, men det er jo desværre ofte sådan det er med hiphopkoncerter. Egentlig var koncerten nok ikke til mere end to stjerner, men ”Passin’ me by” og ”Runnin’” sikrer lige den tredje.