Vanguard 2015 warm-up: S!vas

Sivas

Vi lærte solbrillerne at kende i løbet af sidste forår, kulminerende med hans optræden på Roskilde-festival. Allerede dér havde han dog taget et skridt videre: Fra (næsten) ren fest og ballade i “KBHavana” til snak om systemet og revolutionen (som fx på “Hacket“). Så hvad vil S!vas give Vanguard i 2015?

Med fare for at lyde som en kedelig helgardering tror jeg, vi får lidt af det hele. Men det er netop, fordi Vanguard er en festival med eksplicit fokus på hip-hoppen, og derfor skulle jeg mene, der må være plads til lidt range.

Og sikkert også nogle gæster. Det seneste udspil, der er kommet ud af crewet omkring S!vas, er fx MellemFingaMuziks Militant Mentalitet, hvor S!vas selvfølgelig også er med på et enkelt nummer, opfølgeren til bangeren Araba“. Her en mere afdæmpet afskygning af nummeret, hvor den virkelig får én på “syngende rapper”-tangenten.

Jeg vil ikke gå mere i dybden med S!vas’ flow end at minde om, hvor mange fascinerede avisartikler og “ordbøger”, der er skrevet om S!vas helt særlige sprog. Unik slang + unik udtale + unikt flow er nok den korteste måde at beskrive det.

Schlap af det er holdet.

Beatsne er næsten lige så fascinerende som rappen. Om ikke strictly unikke, så unikke i en dansk kontekst i hvert fald. Reza kan sin trap, ikke kun sine indflydelser, men også sin egen trap. En tung, dyster afart, der, oftere end bare at pumpe derudaf/dauda, matcher det hakkende, slæbende S!vas-flow. Der er masser af luft at arbejde med i de synthinficerede loops (med et nik til en anden artikel her på siden fristes man til at kalde Reza for den diametrale modsætning til DJ Premier, som vi skrev om forleden).

Et af de mere rullende beats er dog samtidig et af – i hvert fald ifølge denne signatur – S!vas’ fedeste numre til dato:

Håber han spiller det på Vanguard!

Og yo – der er stadig billetter til Vanguard Music Festival!

One thought on “Vanguard 2015 warm-up: S!vas

  1. Pingback: Guide: Vanguard dag 2 | Bas & Trommer

Der er lukket for kommentarer.