Roskilde Festival 2016: LCD Soundsystem

En af de koncerter vi glæder os aller mest til på årets Roskilde Festival er LCD Soundsystem’s tilbagevenden. For det er ikke uden grund at de står allerøverst på plakaten.

Sidst det über-kool Brooklyn band var på Roskilde var i 2010, hvor de lagde Cosmopol ned, og halvdelen af denne blog sad på skuldrene af en tilfældig australier og skrålede med på “Someone Great”. Siden da er LCD gået i opløsning og blevet gendannet, og det er i forbindelse med deres retur-tour at James Murphy og kumpanerne i år gæster dyrskuepladsen.

Når LCD Soundsystem indtager Orange Scene kl 01.00, natten til søndag, kan du godt forvente den vildeste fest. Det bliver med hits som “I can change”, “Drunk Girls”, “All my friends” og “Daft Punk is playing at my house”:


Men udover hits er LCD Soundsystem også bare enhver musiknørds’ våde drøm af en skattekiste at dykke ned i. Musikken og teksterne er fuldstændig proppet med referencer til plader du havde glemt og kunstnere du sikkert ikke kender, lige fra Iggy Pop over Talking Heads til The The og, ja, Daft Punk.

Hvis du lige vil læse mere, og måske grine lidt af min fanboyishness, så har jeg skam lige fundet en anmeldese jeg engang skrev af 2010s This is Happening frem fra gemmerne, som jeg har lagt op her på bloggen:

Anmeldelse: LCD Soundsystem – This is Happening