Roskilde Festival 2016: Fredag

Anderson .Paak

Fredag på Roskilde Festival bragte os multiinstrumentalisten, produceren og rapperen Anderson .Paak på Apollo. Og det eneste problem med den koncert var vidst scenen – den var alt for lille. .Paak var veloplagt, og det var de hippe festivalgængere også. Og det var hans band, The Free Nationals, bestemt også!

Der blev serveret varm californisk hiphop og soulet rnb, og nærmest som bestilt skinnede solen under hele koncerten. Desværre skulle det vise sig at være dagens hiphopmæssige højdepunkt.

Jeg havde glædet mig som et lille barn til at se ScHoolboy Q – en rapper jeg mener løfter byrden fra de største, som har noget på hjerte, og som rent faktisk har et spændende flow. Han lagde da også perfekt fra land med “Gangsta“, men desværre var Q tilsyneladende nervøs for hvorvidt han kunne sælge crowden på sit eget materiale, og derfor brugte han det meste af sit set på at spille Kendrick Lamar og Kanye West tracks. Gode tracks, bevares, men når nu man har 3 studiealbums i ryggen, hvoraf det seneste gik nr 1, så må man altså stole lidt på sit eget materiale.

Det værste ved fadæsen var dog, at et hungrende hiphop-publikum åd den råt. De var bare tilfredse med lidt playback af numre de kendte, og da de så fik hittet “Man of the year” som ekstranummer, var de glade og tilfredse. Øv.

M83

Aftenen fik dog ikke lov at slutte på den down-note, da franske M83 stod for at lukke Orange på årets festivals næstsidste dag. Og Anthony Gonzalez’ electro-dream pop var en varm oplevelse på en kold aften – også selvom der var en masse jyder der ikke kunne holde kæft, og bare ventede på “Midnight City”. Vi andre nød at synge med på “Kim & Jessie” og “We own the sky”, og det er vel alt hvad man kan bede om.

Det var en fornøjelse at se Gonzalez på Orange Scene, da han med fuldt band fortjener en stor venue – omend det ikke virkede som om pladsen blev helt så fyld som ihvertfald jeg havde regnet med.

I morgen går det hele ned, med New Order, Immortal Technique og LCD Soundsystem som overskrifterne for vores dag. Vi ses!