Hiphop | Sidste uges superudgivelser

I den forgangne uge (og måske lige et par dage før) fik vi 3 super udgivelser: Frank Ocean droppede Blonde, De La Soul smed and the Anonymous Nobody… og sidst men ikke mindst – Vince Staples gav os endnu en EP med Prima Donna.

Her på bloggen har vi jo aldrig været specielt oppe i skyerne over Frank Ocean, men det er nu stadig dejligt at få lov at opleve en af de der fælles psykoser der opstår i kølvandet på en længe (LÆNGE) ventet udgivelse. Og når der i øvrigt er så imponerende en gæsteliste, som på Blonde, så kan vi jo ikke andet end at lytte med. Albummet tæller således vokaler fra bl.a. Beyonce, Andre 3000, Kendrick Lamar og Yung Lean. Hittet er “Nikes”, og du kan jo lytte til det hvis du har et Apple Music abonnement som en sucker.

Men De La Soul – dem elsker vi! Og de udgiver ikke kun deres ting på dårlige streaming services – derimod er de jo berømte for tidligere at have foræret digitale versioner af alle deres albums væk. Og and the Anonymous Nobody… er såmænd også backet af en kickstarter-kampagne. Albummet er vel det eneste med en mere imponerende gæsteliste end Blonde, da både Snoop, Damon Albarn, Pete Rock, 2 Chainz og selveste David Byrne er med på Long Island-trioens nye plade. Anonymous Nobody er jazzet og syret og gammeldags funky. Præcis som man venter af et De La album. “Pain” med Snoop Dogg er din nye yndlingssang (medmindre du er til den mere mærkelige “Snoopies” med David Byrne).

 

Og så var der Vince Staples. Vi må stadig bare nøjes med en EP inden det næste full length. Men det er også ok, fordi Prima Donna er skarp. Det er som om Vince Staples bare er mere sulten end nogen anden i gamet. Tjek selv titelnummeret (som får besøg af A$AP Rocky):