Beef-watch: Pusha T og Drake

Undksyld vi har været lidt sløve til at rapportere på årets hiphop-event, men vi skulle jo lige have all the facts.

Ja, man troede jo næsten at man var strandet i midt-halvfemsernes east coast-west coast-battle eller i kampen om New York mellem Jigga og Nas ved årtusindskiftet. Men nej. Det er canadiske pretty boy-Drake og coke-rap kongen fra Clipse, Pusha T, der har taget handskerne på. Eller af.

De har sådan set været i gang i ti år, hvis ikke længere. Det hele stammer nemlig fra  en beef mellem Pusha T og Lil Wayne der har sit udspring i Clipse-tracket “Mr. Me Too” – men det er besides the point. Drake og Pusha T har tradet et par digs til hinanden over de sidste 5-6 år, hvor hovedpointerne går på at Drake ikke skriver sine egne sange, og King Push ikke har helt så hård en pusherbaggrund som han påstår.

Da Pusha T så droppede det ultrahypede, Kanye-producerede Daytona album den anden dag, gik rygterne lynhurtigt om et diss til Weezy-protegeen Drake på albummets sidste nummer “Infrared”:

The only rapper sold more dope than me was Eazy-E
How could you ever right these wrongs
When you don’t even write your songs?

Man skulle tro bare de par linier (og der er jo mange flere i “Infrared”) kunne tage livet af enhver rapper, men Drake var hurtig til at svare igen med “Duppy Freestyle”, der skærer lige til benet og angriber Drakes gamle idol Push og også lige sender skud mod Kanye West:

Og Drake må have ramt en nerve, for der gik ikke længe før Pusha T svarede igen med dette dræbende vers:

Og ja – det er skam Drake i blackface. Og ja, Pusha T beskyldte lige Drake for at have en søn med en pornostjerne, som han ikke vil kendes ved. Og ja, Pusha T grinede lige af Drake-producer 40, der har sklerose. Og ja, Pusha T inviterede lige til en lang sommer fuld af beef:

And you talkin’ ‘bout you upset
Hahahahaha
Well, I wanna see what it’s like when you get angry, okay?
You show me that

Vi glæder os.

PS. 50 Cent og Ja Rule har i øvrigt beefet lidt på twitter og Instagram igen i kølvandet på den anden beef, så det er jo fedt nok.

One thought on “Beef-watch: Pusha T og Drake

  1. Pingback: King Push på Roskilde | Bas & Trommer

Der er lukket for kommentarer.