Roskilde warm-up: Disco, 80’er-sounds og improvisationer

Sassy 009

Simon Littauer

Synths og loops, mand og maskine. Simon Littauer er en mand, der kender sine drejeknapper. Han har varmet op for Den Sorte Skole, så tænk lidt i de baner, men mindre sample-baseret og mere ren elektronisk improvisering. Lige fra det ambient-lydende til industrial/noise-pumpende kontrolleret kaos til rungende basslines og straight-up dansebeats. Tag lyttebøfferne – og danseskoene – på.

Tirsdag 3. juli 21.30 @ Countdown

Tan

AESTHETIC. 80’erne lever. De er aldrig gået helt væk, og de har levet i bedste velgående blandt især vaporwave-entusiaster i en årrække. Efter Stranger Things synes alle selvfølgelig pludselig, at 80’erne er det fedeste. Andreas Bengtsen og Mathias Riis har vidst det længe, og det adskiller dem fra horderne af posers, der prøver kræfter med denne genre netop nu. Retro-futurisme? Elektro-pop med 80’er-filtre? Hvad end du kalder det, så er her et væld af melankolske synthharmonier – på en upbeat bund af eighth-note-basslines, “2-to-the-floor”-beats og knastørre snares.

Tirsdag 23:00 @ Rising

Sassy 009

Weirdly catchy, men overhovedet ikke. Der er pop gemt et sted i et hazy mylder af beats of skrattende produktioner. Det er ikke poleret, men det vil noget, hvilket gør det mere interessant end 99 procent af ”pop med et elektronisk tvist” som findes derude.

Søndag 1. juli 21.30 @ Countdown

Mount Liberation Unlimited

Play that funky music white boy. Discosamples, liveguitar og improvisation møder synths og trommemaskiner. Man kan næsten godt høre på musikken, at de to svenskere har det sjovt, når de spiller. Be there or be square.

Mandag 2. juli 19.30 @ Countdown

Lyra Valenza

Det er syret. Megasyret. Det er industrial techno, Lo-Fi-eksperimenter og Episke synthsamples. Der bliver leget med mærkelige lydeffekter, og numrene ender ikke nødvendigvis, som de begynder. Lyra Valenza er et af de mærkeligst lydende – og derfor også mest interessante – navne i warm-up-dagene. De kommer til festivalen med et nyt A/V-show. Det er netop musik, der passer perfekt til syrede visuals.

Søndag 1. juli 20.00 @ Countdown