Roskilde humørguide: Beats til stemningen

Mariboussss

Roskilde Festival kan være hårdt arbejde. Der er for varmt i teltet, for lang kø ved den gode madbod, for få hovedpinepiller til dit hoved og for mange scener og fede navne at dosere kræfter og drinks til. Så der skal planlægges lidt.

Det er fint nok, at der er Spotify-playlister til forskellige genrer og forskellige temaer, men når du står midt på en støvet festivalplads og der er længe til dit næste absolutte yndlingsband, hvordan beslutter du dig så for, hvilken musik du vil høre? Det kommer selvfølgelig an på humøret mere end noget andet. Så værs’go’ og velbekomme: Her er en humørguide til noget af det bedste elektroniske musik på RF2018…

 

Humør: Mellow gående mod festligt
Maribou State @ Apollo 5. juli 20:30
Måske har du haft din raver på til Smerz et par timer tidligere på dagen, måske er dine øregange blevet flænset af Chelsea Wolfes guitarer, så nu har du mere lyst til at skifte et enkelt gear ned og have det lidt lækkert – uden dog derfor at gå i stå. Frygt ej, Maribou State hjælper dig. En tilbagelænet, men dansabel og festlig krydsning mellem Bonobo og Disclosure med deep house dyder og akustiske og levende kompositioner. Maribou State er det perfekte band til at bridge mellemrummet mellem lysten til at stå lidt og chille i solen og til at stå lidt og danse i solen. Nu håber vi bare, solen kommer.

 

Humør: Surprise me
James Holden & The Animal Spirits @ Apollo 6. juli 17:45
Du føler dig rimelig frisk efter en tidlig stille og rolig koncert efterfulgt af en frokost og en stærk kop kaffe. Nu står du med en kold sommerdrink i hånden og er klar til lidt af hvert – måske sådan en wow-hvad-skete-der-lige-dér-oplevelse. Smut en tur til Apollo: James Holden har leget med synthesizere og computere i omtrent 20 år. Først var det Ibiza-agtig trance, så var det progressive electronic music, så kom gennembruddet i 2004 for alvor med remixet af Nathan Fakes (som også er på Roskilde!) ”The Sky Was Pink”, som er mærkeligt og loopy og syret, men ikke desto mindre blev et kæmpehit og i dag står tilbage som en elektronisk klassiker. Siden blev det kun mere interessant (eller mærkeligere, alt efter hvem du spørger), og de mest rå og improviserende elementer fra TSWP-remixet udkrystalliserede sig på The Inheritors fra 2013. Nu har han slået pjalterne sammen med bandet The Animal Spirits og programmeret sin sequencer til at følge livemusikkens rytmer. Den elektroniske musiks repetition møder livemusikkens improvisation: Kan det gå op i en højere enhed?

 

Humør: Tækknofæst
Four Tet @ Apollo 6. juli 01:00
Tålmodigheden til fællessang er brugt op: Der er simpelthen drukket for meget papvin eller alt for stærke lejrdrinks, og tiden er inde til at glemme større navne, der ellers spiller andre steder, og simpelthen gå efter det bedste dansepotentiale. Tækknodans. Fra house til jungle, Four Tet elsker loops, elsker subtile produktioner drevet frem af percussiondetaljer og elsker at trække ting ud på den mest tilfredsstillende måde (husker du Love Cry?). Det bliver fedt. Hvis du har tålmodigheden – den vil du blive belønnet for her – kan du lige bruge to timer på Four Tets seneste essential mix herunder. Det er guf!