RF2020: Tyler, the Creator

Tyler, the Creator

WOLF GANG! WOLF GANG! WOLF GANG!

Crowden var mere lit end den havde været hele ugen da OFWGKTA spillede på Roskilde i 2011. Det var årets rowdy hiphopfest – også selvom strømmen blev cuttet efter en lille time på grund af et ildeset stagedive fra kørestols”bundne” Tyler, the Creator.

Når Tyler kommer tilbage til Roskilde Festival næste år, er det ikke længere som hiphoppens utilpassede teenager, men som en af genrens helt store avantgarde auteurs. Siden 2011, hvor Tyler, the Creator udgav Goblin og stagedivede fra Cosmopol er der sket meget for Odd Future-generalen.

I 2017 udgav Tyler, the Creator Flower Boy som tog både anmeldere og publikum med storm. Tylers ungdomsangst havde taget en smule over fra hans ungdomsvrede på fx Goblin – og det betød at han kunne lave en lidt mere helstøbt og charmerende plade.

I år har vi så set det ultrasyrede konceptalbum Igor, som du helt sikkert har dyrket, da det jo er Tylers første nummer 1 album på billboard listen.

Hvadend det er rowdy 2011 Tyler, eller følsomme 2019 Tyler der møder op til sommer, så glæder vi os til at skråle og skråle om at brænde lortet ned til grunden:

Kill people, burn shit, fuck school